Translate

יום שלישי, 26 במרץ 2019

בתאריכים 3-4 לאפריל באוניברסיטת אריאל יתקיים פסטיבל יין ראשון וייחודי מסוגו. "בציר הזמן" מאת: שרית יוכפז

בתאריכים 3-4 לאפריל באוניברסיטת אריאל יתקיים פסטיבל יין ראשון וייחודי מסוגו. "בציר הזמן" 
מאת: שרית יוכפז

בתאריכים 3-4 לאפריל באוניברסיטת אריאל יתקיים פסטיבל יין ראשון וייחודי מסוגו. "בציר הזמן" הינו אירוע ייחודי של תעשיית היין הענפה והמתפתחת בארץ, בשילוב המסלול ללימודי היין במחלקה להנדסה כימית באוניברסיטת אריאל.
יהודה ושומרון הינו אחד מאזורי היין העתיקים בעולם, ממצאים ארכיאולוגים נותנים לנו הצצה אל ענף היין המשגשג שהתנהל באזור בתקופה הקדומה והיקב המחקרי הפועל במסגרת האוניברסיטה מחייה זנים ארץ ישראליים עתיקים ומייצר יין בשיטות המדמות את יצור היין בעת העתיקה.
אוניברסיטת אריאל בשיתוף איש ענבים, החליטו להרים את הכפפה ולהפגיש אתכם חובבי יין עם מיטב היצרנים האזוריים באירוע יין ייחודי ומקרב!
במסגרת הפסטיבל תוכלו להכיר ולטעום ממיטב יקבי האזור (יקב פסגות, יקב טורא, יקב גבעות, יקב תום הזוכה המאושר של תחרות היינות הבינלאומי TERRAVINO, יקב הר ברכה, יקב כביר, יקב שילה, יקב גוש עציון, יקב גת שומרון, יקב בקוש, יקב צוובנר, יקב דרימיה, יקב תניא ועוד) אשר ימזגו לכם את יינותיהם המושקעים וישמחו לספר על עצמם, הכרמים, ההיסטוריה והטרואר (תנאי סביבה) הייחודי.
במסגרת הפסטיבל יתקיימו שלל הרצאות וסדנאות חווייתיות המעמיקות את הידע בתחום היין מפי מומחים וחברי סגל האוניברסיטה כגון:

·         ד"ר אלישיב דרורי - המסע לזיהוי זני הגפן ששימשו לייצור יין בעת העתיקה בארץ ישראל  04.04.19 בשעה 19:00 | 04.04.19 בשעה 21:00
למידע נוסף אודות ההרצאה והרשמה לחצו כאן
·         ד"ר ציונה בן-גדליה - היקב המלכותי של המלך הורדוס בהרודיון
03.04.19 בשעה 21:00 | 04.04.19 בשעה 21:00
למידע נוסף אודות ההרצאה והרשמה לחצו כאן
·         ד"ר יונתן אדלר - יין טהור: מקוואות סמוכים לגתות משלהי ימי הבית השני
03.04.19 בשעה 19:00 | 04.04.19 בשעה 19:00
למידע נוסף אודות ההרצאה והרשמה לחצו כאן

במסגרת הפסטיבל ייערכו סדנאות קצרות וחוויתיות שיעמיקו את הידע שלכם בטעימת יין

באוניברסיטת אריאל נערכים עשרות מחקרים ופיתוחים החל משיטות גידול הגפנים ועד להפקת ושימור היין. אחד המחקרים המובילים שנעשה ע"י ד"ר שיבי דרורי ועוסק בזיהוי זני הגפן הארץ ישראלים בעזרת DNA אף הוביל למציאתם של 80 זנים שכבר עוברים תהליך כניסה לתעשייה.
לפני מספר שנים נפתח באוניברסיטה מסלול להכשרת ייננים וחוקרים במחלקה להנדסת כימיה וביוטכנולוגיה. המסלול משלב ידע תיאורטי והתנסות ביקב המחקרי ובמעבדה לאנליזת יין באוניברסיטת אריאל.
בשנה הקרובה תחל בנייתו של מרכז ראשון וייחודי מסוגו בארץ לחקר הגפן והיין ע"ש משפחת סמסון. המרכז שיקום באוניברסיטת אריאל בשיתוף עם מו"פ אזורי מזרח ישלב את כל תחום מחקר היין, החל מגידול הכרם ועד הבקבוק.
בנוסף, יעסוק המרכז בהיסטוריה ובארכיאולוגיה של היין ויהווה מקור מחקרי וחינוכי יחיד במינו לנושא.
מו"פ מזרח הפך למרכז החשוב ביותר לחקר הגפן והיין בישראל, הוא כולל פיתוחים טכנולוגיים חדישים לטובת קידום הענף, זאת לצד זיהוי זני גפן ארץ ישראלים עתיקים והטמעתם בחקלאות הגפן בישראל. במו"פ מעבדות לאנליזת יין, וייקב מחקרי 'מרום אריאל'.

הפסטיבל בהפקת איש הענבים – הפועל כבר קרוב לשני עשורת לקידום תעשיית היין ומהווה את אחת מחברות ההפקה המשמעותיות בתחום.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה