Translate

יום רביעי, 16 בינואר 2019

מתכון לקוסקוס פירות יבשים : מתכון לבשר עם פירות יבשיo באדיבות דינה דגן מביאנקיני לט"ו בשבט. מאת: שרית יוכפז

חג האילנות עוד מעט מגיע (שבוע הבא)
וכשט"ו בשבט מגיע, מגיעים איתו גם שלל הפירות היבשים הצבעוניים והטעימים J
דינה דגן כבר מתחילה להתכונן לחג הפרחוני והמסעדה שבכפר הנופש ביאנקיני כבר מתמלאת בריחות של התבשילים המרוקאים המיוחדים והחגיגיים.
זוכרים את הקוסקוס עם הפירות היבשים? אז יש עוד..

דינה ואנחנו החלטנו לתת לכם טעימה 
לכמה מתכונים שאפשר להכין בכל בית כדי לקשט את ארוחת החג שלכם במלא פירות יבשים וצבעוניים.

אז מצרפת  מתכונים לשני תבשילים ולקינוח מתוק אחד J

זה משקדים.. זה צבעוני.. זה מרוקאי זה-עוגיות מספאן!
זה מרוקאי אסלי ומיוחד מאוד- קוסקוס עם רוטב פירות יבשים!
זה חמים ומושקע- זה צלי בשר עם רוטב פירות יבשים!



מתכון לקוסקוס פירות יבשים
חומרים לקוסקוס:
1ק"ג סולת                                  5 כפות שמן רגיל
כוס מים בטמפרטורת החדר          קורט מלח
חומרים לרוטב פירות יבשים:
אפשר להשתמש בכל סוגי הפירות היבשים: משמש, שזיף, אננס לא מסוכר (הטבעי) צימוק לבן, אגוזי מלך.
1 ק"ג של מגוון הפירות סה"כ. (בערך 100 גרם מכל סוג פרי )
חצי כפית קינמון              כוס וחצי מים בטמפ' החדר
5 כפות סילאן                  5 כפות סוכר

אופן ההכנה:
לרוטב:  שמים בסיר את כל הפירות היבשים החומרים האחרים  של הרוטב ומבשלים על אש גבוהה עד שמגיעים לרתיחה ואז מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עוד 20 דקות 25 דק' בערך עד שהפירות מתרככים.
ובינתיים מכינים את הקוסקוס-
מערבבים את הסולת עם המים, השמן והמלח וממוללים בין שתי כפות הידיים עד שכל גרגירי הסולת נעטפים בשמן ונרטבים מהמים ונהיים מופרדים ומפוררים כמה שאפשר. (אחד אחד)
אחר כך מעבירים לסיר מיוחד להכנת קוסקוס (קסקוסון- שזו בעצם מסננת העומדת מעל סיר עם מים חמים כך שהקוסקוס מתבשל על ידי האדים בלבד.)
מבשלים בשיר המיוחד 30 דק' בערך עד שהקוסקוס רך ואז מעברים את לצלחת הגשה ומסדרים את הפירות יבשים המבושלים מעל ומוזגים מהרוטב.
*רוטב הפירות היבשים יכול להיות מוגש גם כמנת קינוח.

מתי אוכלים את המנה הזו?
נאכל רק באירועים חגיגיים כמו מימונה, חינה וחגיגות ט"ו
דינה מספרת שסבתא של אמא שלה הייתה מכינה את המאכל הזה אצלם בבית ובכל פעם הם היו מחכים לו בכיליון עיניים. בעיקר היא זוכרת שהיו מחכים לו כל פסח כדי לזכות לאכול את המאכל המיוחד הזה.






מתכון לבשר עם פירות יבשים
חומרים לבשר:
צלי כתף בקר מס' 5  (מכינים את בשר יום לפני ההגשה)
אופן הכנת הצלי:
אופים את הצלי כחתיכה אחת שלמה בתוך נייר כסף עטוף בשמן , פלפל ומלח  בתנור לשעתיים וחצי בחום של 250 מעלות. אחרי שהבשר רך, מוצאים אותו מהתנור, מצננים לטמפ' החדר ומכניסים למקרר ללילה אחד).
חומרים לרוטב פירות יבשים:

אפשר להשתמש בכל סוגי הפירות היבשים: משמש, שזיף, אננס לא מסוכר (הטבעי) צימוק לבן, אגוזי מלך.
1 ק"ג של מגוון הפירות סה"כ. (בערך 100 גרם מכל סוג פרי )
חצי כפית קינמון              כוס וחצי מים בטמפ' החדר
5 כפות סילאן                  5 כפות סוכר

אופן הכנת הרוטב:
שמים בסיר את כל הפירות היבשים החומרים האחרים  של הרוטב ומבשלים על אש גבוהה עד שמגיעים לרתיחה ואז מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עוד 20 דקות 25 דק' בערך עד שהפירות מתרככים.
ביום ההגשה:
מכינים את הרוטב עם הפירות היבשים.

פורסים את נתח הבשר שקיררנו לפרוסות דקות ומניחים בכלי להגשה ומעל הפרוסות מוזגים מעל את רוטב הפירות היבשים.
ואופים בתנור ל10 דק' כדי שהכל יתחמם.
וממש לפני ההגשה מפזרים מעל הצלי והרוטב שומשום ושקדים מולבנים קלויים.
*ניתן להכין את אותו המתכון עם צלי כבש- המתכון המקורי.
*רוטב הפירות היבשים יכול להיות מוגש גם כמנת קינוח.

מתי אוכלים את המנה הזו?
נאכל באירועים חגיגיים כמו מימונה, חינה וחגיגות ט"ו
דינה מספרת שסבתא של אמא שלה הייתה מכינה את המאכל הזה אצלם בבית ובכל פעם הם היו מחכים לו בכיליון עיניים. בעיקר היא זוכרת שהיו מחכים לו כל פסח כדי לזכות לאכול את המאכל המיוחד הזה.
בתיאבון .
 צילום: דינה דגן
מומלץ.
בעריכת שרית יוכפז

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה