Translate

יום חמישי, 19 במאי 2016

מסעדת אלומה: כשר בירושלים. מומלץ. מאת: שרית יוכפז



תפריט מסעדת אלומה:

הייתי במסיבת עיתונאים ובלוגרים באלומה יח"צ טל מרום. ונפגשנו עם השף-


ממליצה בחום נהנתי מסעדה כשרה .כשרות מוקפדת יוקרתית במלון קראון פלזה.

אני מסורתית ושמחה לראות מסעדה כשרה ועוד בעיר הקודש ירושלים.
השקיעו בעיצוב המסעדה להנאת האורחים. פקדו את המסעדה חילונים לצד חרדים ודתיים
ואפילו שר בממשלה הגיעה להנאות ממסעדת "אלומה "בחדר הפרטי .

מסעדה אינטימית .קהל שמגיע איכותי. נהנתי לראות אנשים דתיים מכל העולם שפוקדים את המקום  
שתוך חודש שם המסעדה "אלומה" והשף גורמים  לאנשים לפקוד את המקום.

למה נקראת המסעדה אלומה- התשובה :על שם אלומת אור.

התארחתי במקום-נהנתי ממליצה בחום.אוכל משובח טרי וטעים.

שאפו לשף מיכאל כץ ולבעלים.


בתחילת חודש אפריל נפתחה מסעדה חדשה בירושלים במלון קראון פלאזה, כאשר בראש המערך הקולינארי עומד השף מיכאל כץ, שחזר לנוף ילדותו עם מסעדת ‘אלומה’ החדשה. 
שף 
כץ בנה ל‘אלומה’תפריט המבוסס על מנות מהמטבח האירופאי הקלאסי, הידוע בטכניקות 
הבישול ומרכיבים הטובים והאיכותיים ביותר, עם נגיעות מהמטבח הישראלי.

שף מיכאל כץ מוכר ומוערך בענף הקולינריה בארץ ובעולם. שף כץ רכש את הכשרתו במסעדות 2 ו3 כוכבי מישלן בבלגיה, לימד במשך שלוש שנים בבית הספר היוקרתי לבישול ‘קורדון בלו’ בלונדון, היה לשף הראשי של המסעדות מקבוצת ‘אדום’ בירושלים, ולשף הראשי של ‘טרטוריה 

חבה’, המוכרת בשוק מחנה יהודה. תחת ידיו של השף כץ חונכו שפים רבים ומפורסמים בארץ וביניהם השף אסף גרניט, תומר בלס ורון ביאלה.



השף מיכאל כץ שף המסעדה. מימין טל מרום ושרית יוכפז

                                            






עם טל מרום  יח"צ ושף המסעדה:מיכאל כץ.

התפריט באלומה נע בין תחנות חייו של השף מיכאל כץ ובו מנות מהמטבח הבלגי שעליו גדל השף מבית אביו, מנות מחווה למסעדות כוכבי המישלן בהן עבד כשוליה, מנות דגל בווריאציות חדשות ועדכניות ממוסדות הקולינריה אותם ניהל בישראל, מנות בטכניקות בישול מתקדמות לצד קלאסיות , קינוחים עשירים ועוד.ויצר  תבשילים מיוחדים  עם ארומה שלו .



אז מה בתפריט?

ראשונות:

מרק דגים בסגנון בויאבייז על בסיס עגבניות שומר וחלב קוקוס (42 ₪) סרדינים כבושים בשמן, שום קונפי ואריסה עדינה (38 ₪) פורל כבוש בסגנון גראבלקס, סלק וקרם חזרת עדינה (42 ₪) סביצ'ה היום (42 ₪) קארפצ'יו בקר בשמנים ארומטים, סלט שומר ופטרוזליה פריכה (43 ₪) טונה אדומה בציפוי פריך, סלט עדין של מלפפון וטפיוקה (46 ₪) סלט סביח חם חציל קלוי, גרגירי חומוס, אריסה, עגבניות, טחינה וביצה עלומה פריכה (38 ₪) סלט עלים, וינגרייט שאלוט, אגסים ביין לבן שקדים אגוזים, גרעיני חמניה ודלעת קלויים (48 ₪) סלט קינואה, בצל מדורה, עשבי תיבול, חמוציות, עגבניות, ומבחר גרעינים קלויים (52 ₪)



עיקריות:

לזניה פתוחה של שפונדרה, עם אפונת גינה ובצלי שאלוט (82 ₪) אנטריקוט בגריל, בליווי רוטב הולנדייז על בסיס שום קונפי ועשבי תיבול, תפוחי אדמה פריכים ושעועית ירוקה (138 ₪) טבעות פילה בקר, רוטב בצל שאלוט ויין אדום, תפוח אדמה ננסי ושעועית ירוקה (148 ₪) המבורגר בקר, פולנטה פריכה, פיטריות, בצל מקורמל ורוטב יין אדום (74 ₪)



צלי בשר בבירה, קרוקטים של תפוחי אדמה ושעועית ירוקה (84 ₪) צלעות כבש, רוטב יין אדום ושום, רטטוי וניוקי תפוחי אדמה (178 ₪) אורז בר, בשר טחון, טחינה ואריסה עדינה (72 ₪) קבב דגים, בצל מדורה ועגבניות מוגש עם מג'דרה של אורז בר (72 ₪) בורי צלוי בטחינה חמה, מנגולד, פיטריות ובצל (75 ₪) לברק במילוי כרישה עטוף בזוקיני ירוק עם רוטב עגבניות מעושן (108 ₪) סלמון במעטפת בצק סיגרים ובצל שאלוט, פיטריות שמפניון ורוטב יין אדום – מנת מחווה לשף אטיליו באסו (98 ₪) חזה עוף צלוי רוטב פיטריות ויין אדום ופולנטה פריכה (74 ₪) תבשיל פרגיות ברוטב עגבניות פלפלים זיתים שחורים אורז בר ועדשים שחורות (78 ₪) ניוקי תפוח אדמה, עגבניות, ציר עגבניות, שמן פפריקה מעושנת, עשבי תיבול ובצל מדורה (68 ₪) פסטה קצרה בראגו בשר פיטריות, עשבי תיבול ואפונת גינה (72 ₪)






י                                                   יונתן עם השף.


אלומה קראון פלזה ירושלים (צילום: יחסי ציבור ,יחסי ציבור)

קינוחים:
מוס שוקולד ואספרסו מוגש עם קרמבל קקאו, קונפיטורת פירות יער וסורבה שוקולד (36 ₪) טפיוקה בקרם מנגו, מרקחת פירות יער, פיסטוקים מקורמלים וקציפת משמש (36 ₪) ״קרפ מדלן״ -  קרפים במילוי קרם וניל וקליפות תפוזים, רוטב תפוזים מבושם (42 ₪) אגס מבושל ביין וסירופ פטל אדום עם קרם שקדים מקורמל (38 ₪) קרם ברולה קוקוס ודובדבני אמארנה (32 ₪) תפוחים בקרמל מלוח, סורבה בננה ואסאי (38 ₪)




 
אלומה ALUMA –  העלייה 1, מלון קראון פלאזה, ירושלים

ראשון-חמישי: 12:00-אחרון הלקוחות, שישי: 11:00- שעתיים לפני כניסת שבת, מוצ"ש: שעה אחרי צאת השבת- אחרון הלקוחות.
 כ-180 מקומות ישיבה, חדר VIP. אירועים עד 70 איש






המנות שהוגשו באלומה: במסיבת העיתונאים:







·        לחם הבית: לחם מחמצת הנאפה במיוחד עבור 'אלומה'.
מטבלים:
·        ממרח קרם חצילים- חצילים שרופים, טיבול עדין, שמן זית ולימון 
·        ממרח סלק- סלק מבושל, עם שום לימון, מלח, פלפל וכמון
·        פסטו פטרוזיליה- פטרוזיליה, שמן קנולה, שום, צנוברים, אגוזי פקאן, מלח ופלפל

מנות ראשונות:

·        סלט סביח חם חציל קלוי, גרגירי חומוס, אריסה, עגבניות, טחינה וביצה עלומה פריכה (38 ₪)
·        פורל כבוש בסגנון גראבלקס, סלק וקרם חזרת עדינה (42 ₪)
·        טונה אדומה בציפוי פריך, סלט עדין של מלפפון וטפיוקה. בצד הוגש רוטב סויה- ג'ינג'ר, פלפל חריף, גמבה, וקציפת ווסאבי- מיונז, ווסאבי וחזרת טרייה (46 ₪)
·        קארפצ'יו בקר בשמנים ארומטים,, קרם חזרת, פלפל ורוד, סלט שומר ופטרוזיליה פריכה (43 ₪)
·        סביצ'ה היום – מוסר ים, אבטיח, גמבה, פלפל חריף, ג'ינג'ר, לימון, שמן זית ועשבי טיבול (42 ₪)
·        סרדינים בכבישה חמה, בשמן, שום קונפי ואריסה עדינה (38 ₪)

מנות עיקריות:





·        אנטריקוט בגריל, בליווי רוטב הולנדייז על בסיס שום קונפי ועשבי תיבול, וקרוקטים תפוחי אדמה(138 ₪)
·        טבעות פילה בקר, רוטב בצל שאלוט ויין אדום, ותפוח אדמה ננסי (148 ₪)

קינוחים:




·        טפיוקה בקרם מנגו, מרקחת פירות יער, פיסטוקים מקורמלים וקציפת משמש (36 ₪)
·        ״קרפ מדלן״ -  קרפים במילוי קרם וניל וקליפות תפוזים, רוטב תפוזים מבושם (42 ₪)
·        מוס שוקולד ואספרסו מוגש עם קרמבל קקאו, קונפיטורת פירות יער וסורבה שוקולד (36 ₪)

·        אגס מבושל ביין וסירופ פטל אדום עם קרם שקדים מקורמל (38 ₪)



מסעדת אלומה-מלון קראון פלזה
*מומלץ בחום.טעים כשר. מקום יפה עיצוב מיוחד.מגיע קהל איכותי.
אהבנו את כל התפריטים -שאפו לשף מיכאל כץ.
אוכל טעים משובח. אירוח כיד המלך.

טל' 02-6437555




                                                               מוס שוקולד

כשרות מהודרת- רבנות ירושלים. 

 צילום: דניאל לילה ושרית יוכפז



מאת:שרית יוכפז עורכת ראשית  המייל: sarit0404@yahoo.com

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה