עיריית תל אביב-יפו מציינת את יום המאבק באלימות נגד נשים-
עצירת הלימודים ומערך שיעור מיוחד בבתי הספר, עידוד שימוש באפליקציית ביטחון אישי, הארת בניין העירייה וצעדה משותפת עם מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית
אומרים לא לאלימות נגד נשים: ביום חמישי, 25/11, תציין עיריית תל אביב-יפו את יום המאבק הבינלאומי באלימות כלפי נשים במגוון פעילויות, בדגש על מערכת החינוך העירונית, לצד הארת בניין העירייה בכיתוב- נאבק ביחד. הפעילויות נעשות בשיתוף הרשות לחוסן חברתי ומינהל החינוך.
רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: " בשנה שחלפה נוספו לרשימת הקורבנות אלפי נשים שספגו אלימות פיזית, נפשית, מינית, וכלכלית על ידי בני זוג או קרוב משפחה. מתחילת 2021 - 21 נשים אף שילמו על כך בחייהן. המאבק באלימות לא מסתכם ביום אחד וזכותן של נשים לחיים, לביטחון אישי ולשלמות הגוף צריכה להיות ברורה מאליה. זהו תהליך שאנו בעיריית תל אביב-יפו מנהלים מידי יום. השנה ניסחנו תכנית אסטרטגית לשוויון מגדרי שמתייחסת למגוון רחב של נושאים ובהם חינוך, ספורט, תחבורה ותרבות; אנחנו מלמדים מגדר ודמוקרטיה בבתי הספר; מפעילים סדנאות למיניות בריאה, מרכז עירוני לנפגעות טראומה מינית ותכנית לשיקום נשים מזנות. אנחנו מפעילים גם מרכזים לטיפול באלימות במשפחה, מטפלים בילדים שעדים לאלימות במשפחה ומעודדים נשים לפנות לעזרה. הדרך עוד ארוכה, אך לא נפסיק לצעוד בה עד שנשיג בטחון אישי מלא, שוויון, הכרה, וכבוד לנשים".
הפעילות במערכת החינוך העירונית:
- ביום זה ייעצרו הלימודים למשך שעתיים בכל חטיבות הביניים והתיכונים בעיר לטובת העברת מערך שיעור מיוחד בנושא ביטחון אישי של נערות במרחב הציבורי ועידוד השימוש שלהן באפליקציית SafeUP. הנקודות שיעלו התלמידות והתלמידים במהלך השיעור יהיו הבסיס לשיח שיפותח במהלך השנה.
מה זה בעצם SafeUp? בחודש מרץ האחרון השיקה עיריית תל אביב - יפו שיתוף פעולה עם האפליקציה, סטארטאפ ישראלי שבנה רשת חברתית של סולידריות נשית, במסגרתה נשים עוזרות אחת לשנייה בזמן אמת להרגיש בטוחות יותר. האפליקציה, שמונה כבר קרוב ל-100,000 חברות בארץ ובעולם, מחזקת את תחושת הביטחון של נשים ונערות במרחב הציבורי, מאפשרת לנשים, נערות וילדות להשתמש בה בזמן אמת כאשר הן מרגישות חוסר ביטחון או כשהן חוששות מסכנה כך הן יכולות לבקש תמיכה, ליווי ואף סיוע פיזי בלחיצת כפתור מהנשים סביב.
לינק לסרטון העירייה על השימוש באפליקציה בהשתתפות מיה דגן מהטיקטוק: https://vimeo.com/648921721
- בנוסף, במהלך היום יתקיימו יוזמות ייחודיות בבתי ספר שונים. כך למשל, בעירוני ט' ייחשף הסלוגן למניעת אלימות שבחרו התלמידים, שיהפוך למדבקה למכונית; בעירוני ד' ייפגשו התלמידים עם נפגעות אלימות שהשתקמו ופרצו גבולות; ובאורט סינגלובסקי יציינו את היום ע"י מייצג כיסאות בחצר בית הספר, רעיון שנשאב מאנדרטת הכיסאות בקרקוב. המייצג מראה כי תופעת האלימות חוצה מעמדות, מגזרים, עדות וגילים וכי כולן וכולם עלולות ועלולים להיחשף ולהיכוות ממנה.
על קירותיו החיצוניים של בנין מועדון הפוסיקט לשעבר – המשמש היום כבית לפעילות לקידום שוויון מגדרי במסגרת "המרחב החברתי" – יציגו אמניות של גלריה 3X3 (גלריית חלונות לאמנות חברתית) מיצג אמנותי להעלאת המודעות לנושא האלימות נגד נשים.
השנה הוחלט להתמקד בעצרת בנושא הסולידריות הנשית שאנו עדים לה יותר ויותר בשנים האחרונות – נשים שמאמינות לנפגעות ונאבקות יחד איתן ובזכותן אנחנו זוכים למהפכה של ממש בכל הנוגע לשיח סביב אלימות כנגד נשים.
לינק למידע על העצרת באתר העירייה- https://bit.ly/3DFC9gJ
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה