יום שלישי, 16 ביולי 2019

לאוהבי הקונפיטורה. חדש על המדף קונפיטורת סברס מחוות צברי אורלי השוכנת בנגב. מאת: שרית יוכפז




לאוהבי הקונפיטורה
חדש על המדף קונפיטורת סברס מחוות צברי אורלי השוכנת בנגב, חוות צבר אדום הגדולה ביותר במזרח התיכון, המתמחה בגידול זני סברס ייחודיים בקנה מידה עולמי, המוגנים בפטנט.
חוות צברי אורלי שהוקמה בשנת 1992 מתמחה בשיטת גידול אורגנית, המאפשרת לצרכנים ליהנות מצבר שגודל ללא ריסוסים, ללא חומרי הדברה וכן ללא כימיקלים.
כעת משיקה החווה סדרת מוצרים חדשים עשויים מפרי הצבר, ביניהם, קונפיטורה צבר אדום ו/או צהוב, המיוצרת מפרי צבר אורגני אדום הגדל בחוות צברי אורלי.
הקונפיטורה מכילה 68% פרי צבר ומגיעה במשקל 350 גרם ויש לה שימושים רבים במטבח: היא מעולה למריחה על לחמים בשילוב חמאה, תוספת ממתיקה וצבעונית ליוגורט, מוסיפה טעם וארומה לתבשילי בשר, מהווה ממרח אידיאלי לאפיית עוגות עוגיות ופשטידות.
חשוב לשמור את המוצר במקום אפל ויבש ולאחר הפתיחה יש לשמור במקרר
המוצר כשר בהשגחת הרבנות האזורית גלבוע
מחיר ליחידה 25 ₪   בקנייה מעל 50 ₪ המשלוח חינם את המוצר  ניתן להשיג באתר החווה בכתובת: www.ocf.co.il



מומחי חוות צברי אורלי הכינו עבורכם את המדריך השלם להכנת קונפיטורה ביתית:
-תבחרו פרי טבעי כמו מלון, סברס או ענבים ירוקים, שתמיד יפיקו ריבות בצבע ענברי
-קחו בחשבון שסוכר אוהב לטפס ולגלוש, לכן השתמשו בסיר הגדול ביותר שתמצאו.
-חשוב מאוד לבחוש מדי כמה דקות במיוחד לקראת הסוף כשלא נשארים הרבה נוזלים
-כשתראו שכקצף עולה, מומלץ להסירו כי הוא מעודד גלישה.
-שימו לב ככל שיש בפרי יותר פקטין והוא חתוך דק יותר, כך זמן הבישול של הקונפיטורה קצר יותר.
-עוצמת הלהבה וגודל הסיר משפיעים על זמני ההכנה, מומלץ להסתמך על מדחום או על מבחן   הצלחת ולהשתמש בזמנים שבמתכון שאתם עוקבים אחריו רק כקווים כלליים
-המדחום יודע הכל- האמינו למדחום אם הגעתם ל-105 מעלות הורידו מהכיריים, היא תתמצק בקירור
-אחרי הבישול יוצקים לצנצנות מעוקרות וסוגרים מיד במכסה
-כדאי להכניס את הצנצנות הריקות ל-10 דקות לתנור שחומם ל-160 מעלות, כדי לעקר אותן ולהאריך את חיי הריבה.
-ריבה עם אחוז סוכר נמוך רצוי לשמור במקרר
-את הקונפיטורות אפשר להכין בבישול על הכיריים או במיקרוגל.
-חשוב לאחסן את הקונפיטורות בצנצנות נקיות ככל הניתן, למנוע מהחיידקים לפעול ולייצר בהן עובש
- שלב היפוך הצנצנת- כחלק מהמאמצים לשמור על ריבה נקייה מחיידקים, יוצקים את הריבה כשהיא רותחת לצנצנת והופכים אותה על המכסה. כך שהיא מתקררת נוצר ואקום והיא יכולה להישאר עד שנה מחוץ למקרר. 

-מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה? ריבה מכילה לפחות 35% פרי, בעוד קונפיטורה מכילה לפחות 45% פרי.

חוות צברי אורלי, סמוך לדימונה, היא חוות גידול הצבר הגדולה בישראל ובמזרח התיכון.
בחווה נטועים מעל 1,100 דונם של זני פטנט, מפיתוח ישראלי, ב-6 צבעים מרהיבים. לצברי אורלי יש יחידת מחקר ופיתוח המיועדת לתחומי תעשיית המזון.
החווה מגשימה את חזון בן גוריון להפרחת השממה, משתמשת במיליוני קוב של מים מושבים (ממוחזרים ומטוהרים) להשקיית המטע, ומפתחת זנים ייחודיים לפרי.



לפרטים: שחר בלום, טלפון נייד  058-4707070
מייל    info@ocf.co.il
כתובת : חוות צברי אורלי כביש 204 (דימונה-ירוחם)
אתר אינטרנט  www.ocf.co.il
מומלץ.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה